Lisansüstü Başvuruları Hakkında Sık Sorulan Sorular

 

Lisansüstü Başvuruları Hakkında Sık Sorulan Sorular (SSS)

Soru 1: BUEPT sınavına 24 Haziran 2020'de gireceğim. Başvuruma İngilizce Yeterlilik belgemi eklememem mümkün müdür?

Cevap 1: Evet, mümkün. 

Soru 2: Pandemi nedeniyle transkript, disiplin belgesi ve referans mektubu vb. yüklenemez mi?

Cevap 2: Bu belgeleri başvuru döneminde yüklemeniz beklenmektedir. Geçerli bir mazeretiniz varsa, mazeretinizle birlikte belgelerinizi pred@boun.edu.tr adresine gönderebilirsiniz. Belgelerinizi zaten Bölüm Başkanına gönderdiyseniz, Yrd. Zeynep Erdiller Yatmaz [zeynep. erdiller@boun.edu.tr], belgelerinizi pred@boun.edu.tr adresine tekrar göndermeniz gerekmektedir. E-postanın konusu "(ad soyadı) lisansüstü başvuru eksik belgeleri" olmalıdır. Bir hafta içinde bir onay e-postası alacaksınız. Eğer yanıt almazsanız, lütfen belgelerinizi tekrar gönderin.

Soru 3: ALES puanım yok ve ertelemeler nedeniyle sınava Ağustos ayında gireceğim. Ağustos sınavından aldığım puan ile başvuru yapmam mümkün müdür?

Cevap 3: Evet, mümkün. ALES puanınız varsa, başvuru formuna bu sonucunuzu girmelisiniz. Herhangi bir puanınız yoksa, Ağustos sınavının ALES puanını kullanabilirsiniz. Belgeleri sonuçların açıklanmasından hemen sonra pred@boun.edu.tr adresine e-posta ile paylaşın. E-postanın başlığı "(ad soyadı) lisansüstü başvuru-ALES belgesi" formatında yazılmalıdır. Bir hafta içinde bir onay e-postası alacaksınız. Eğer yanıt almazsanız, lütfen belgelerinizi tekrar gönderin.

Soru 4: Bilim sınavı ve sözlü sınav ne zaman yapılacak?

Cevap 4: Bölüm sınavlarının tarihi http://adaylar.boun.edu.tr/tr-TR/Page/Admissions/Graduate/Early_childhoo... ilan edilmektedir. Sınavların yer ve saat bilgileri daha sonra ilan edilecektir.

Yazılı Sınav Tarihi: 4 Ağustos 2020

Yazılı Sınav Saati / Yeri: Çevrim içi

Sözlü Sınav / Mülakat Tarihi: 7 Ağustos 2020

Sözlü Sınav / Mülakat Saati / Yeri: Çevrim içi

Soru 5: Yazılı ve sözlü bölüm sınavlarında hangi dil kullanılacak?

Cevap 5: Erken Çocukluk Eğitimi Programında M.A.'ya 1 kişilik hazırlık kontenjanından başvuracak adayların yazılı ve sözlü bölüm sınavları Türkçe yapılacaktır. Diğer adaylar için bölüm sınavları İngilizce olacaktır.

Soru 6: 1 kişilik hazırlık kotası için İngilizce Seviye Belirleme Sınavı’nda(DBS) hangi düzeyde puan almalıyım?

Cevap 6: Bu kota için başvuru yapan adayların en az “Intermediate” seviyesinde puan almaları gerekmektedir.

Soru 7: ALES ve BUEPT sonuçları dışındaki diğer başvuru belgelerinin teslimi için son tarih nedir?

Cevap 7: İlgili belgeleri 31 Temmuz 2020-17:00’a kadar pred@boun.edu.tr email adresi üzerinden iletebilirsiniz.

Soru 8:  İngilizce Yeterlilik Belgesinin son başvuru tarihi nedir? ALES ve BUEPT sonuçları dışındaki diğer başvuru belgelerinin teslimi için son tarih nedir?

Cevap 8:  Başvuru sırasında İngilizce Yeterlilik belgenizi teslim etmediyseniz, ve programa kabul aldıysanız, kabul durumunuz "şartlı kabul" olacaktır. Program kaydı döneminde İngilizce Yeterlilik belgenizi teslim edebilirsiniz.  Kayıt işleri birimi bu durumla ilgilenecektir. 

Not: YADYOK sizlere bir sonuç belgesi verilmediğini belirtmiştir. Proram kaydı sırasında BUEPT sonuçlarınızı kayıt işleri ile paylaşacağını söylemiştir. 

SSS güncellenecektir. Diğer sorularınız için pred@boun.edu.tr email adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

 
Salı, Mayıs 12, 2020